Nyhetsarkiv

Premiärseger för Oakleaves

2009-05-10

Oakleaves vann slaget om Blekinge efter en stenhård drabbning.

Seriepremiären mellan Carlshamn och Carlskrona hade i lokalpressen beskrivits som ett fältslag mellan två stenhårda lag där alla var villiga att offra allt för en seger.
Matchen blev också en riktig försvarshistoria, där båda lagens stenhårda försvar stoppade motståndarens anfallsplaner.
David Göransson jublar över sin touchdown

Carlshamn marscherade på med sitt tunga springspel men fick gång på gång se sig stoppade innan man kom alltför nära mållinjen. Carlskrona oroade en del genom några långa ruscher på utsidan, men även genom ett par bra passningsförsök. Men även Carlshamns försvar stod upp och stoppade anfallen efter ett par first downs. Efter 0-0 i halvtid lyckades så Carlshamn QB, David Göransson, i den tredje kvarten att själv springa in med bollen för 6 poäng. Extrapoängen satte han sedan genom en fin passning till Robert Wilhelmsson.

Efter detta verkade Carlskronaspelarna hänga lite med huvudena, när man såg hur svårt det var att komma igenom Carlshamns försvarsmur.
I den fjärde kvarten hade Carlshamn återigen efter en lång drive, lyckats ta sig in i redzone. Men här lyckades Carlskrona läsa spelen och Carlshamn fick försöka sig på att sparka ett fieldgoal som dock blev för kort. I en kamp mot klockan fick så Carlskrona påbörja ett sista anfallsförsök. Detta genomfördes i luften och när Carlshamns Alexander Kranjc lyckade ta en interception var matchen över. Carlshamn tog över bollen och kunde låta klockan rinna ut.

En härlig dag på Oakland där rekordpubliken, dryga 300 personer, fick se en tät och spännande match. De flesta var nöjda när dom lämnmade fältet.
Det ska bli riktigt intressant att följa fortsättningen i div II Södra där säkerligen fjolårets två stryklag kommer att överraska många.